På lørdag holder Kro sin 150 års fødselsdag, og ikke mindst byens oldermand, Niels Ole Petersen, opfordrer højlydt til, at borgerne er på pletten for at fejre begivenheden og bakke op om den lokale kro. "Som byens oldermand vil jeg gerne opfordre jer til at deltage i så stort et antal som overhovedet muligt.
Det er meget vigtigt, at vi markerer fællesskabet og sammenholdet, og det ikke mindst i en anledning som denne", har han skrevet til alle medlemmer af olderlauget.
Kroen er ikke nogen selvfølge, ved man af bitter erfaring i byen. Oldermand Niels Ole Petersen mener derfor, at både kroen og den nuværende kromand, Hans Nielsen, i højeste grad har fortjent byens støtte.
Og eftersom byens olderlaug har haft hjemsted på kroen fra allerførste færd - olderlauget er meget ældre - finder oldermanden det kun rimeligt, at den allerældste gæst af alle bidrager betydeligt til feststemningen.
Festen på lørdag byder både på buffet og krobal med danseorkestret Madam Blaa. Og blandt musikerne vil man i øvrigt finde en anden kendt lokal person, som bakker op om kroen: Byrådsmedlem for socialudvalgsformand og daginstitutionsleder.
Hans Nielsen har kun været krofatter siden 1999, men før han kom til, var Kroen lukket i halvandet år efter en lidt omskiftelig periode med flere ejere.
Historien begyndte imidlertid i 1852, da den daværende ejer af landbrugsejendommen, Peter Andersen, søgte kongehuset om tilladelse til at drive gæstgivergård.
Ud over olderlauget har en række af byens foreninger holdt sine arrangementer på kroen gennem årene. For eksempel Borgerforeningen, som blev stiftet i 1897, men også "Riddere", som holdt nogle berømte gåsegilder på kroen.
I 1903 blev kroen forpagtet af Jonna og Ole Sørensen, og samme år byggede kromanden Pavillonen i lunden, hvor der især i sommermånederne blev holdt mange arrangementer.
Forpagterparret købte kroen i 1906 og drev den stabilt i de næste 50 år til Ole Sørensen død i 1956. Hans søn, Søren Sørensen, overtog kroen, men døde i en tidlig alder i 1967. Hans enke drev den videre til 1971.
Her blev kroen overtaget af Søren Hansen, som i 1978 forpagtede den ud til den kendte sanger Gustav Winckler, der imidlertid omkom ved en trafikulykke i januar 1979. Kort efter døde Søren Hansen også.
Efter kroens noget urolige tilværelse i en periode var der stor glæde i Terndrup, da Hans Nielsen i oktober 1999 kunne genåbne det lokale samlingssted.
Relaterede kunstnere:
Fenders
Festetten
Festmaskinen
Flyers
FOXX
Freaks
Friis & Friends - frisk sceneoptræden
Funkarella - dynamisk blanding af dansevenlige hits
Gemalerne
Gladsaxe pigegardes tyrolerorkester
Goodfellas Danceband Viseguymusic
Good Times - appelerende musik - Alistair Foster - Klaus Lorenzen
Grand Prix De Luxe
Groovy
Minds - Funky Smoothjazz
Happiness Dance Band
Heaven
HitDeluxe Partyband
Hitfaktor
Hitmaskinen
Hitshakers -
herlig - hårdtrykkende dansemusik
Ib Glindemann's Orkester
Jan Glæsels Orkester
Jan
og Sunny Boys
Jordans Drive