>Kurt Ravn - varieret repertoire - musicals<

 

kurt Ravn - varieret kirkeligt repertoire - musicals     

Kurt Ravn rykkede samtidig ind i køkkenet på Den europæiske højskole.

Han havde et par piger med fra staden, Camilla og Dorthe, for som altid var han nødt til at have et par højre hænder omkring sig. En af de første dage stillede en lille, tæt jyde med rødt hår og sagde, han gerne ville i lære hos ham. Det var Per. Han kunne få lov at vise, hvad han duede til ved at arbejde gratis i starten, og så kunne de jo se.

,,Højskolen var en helt anden verden. Der var lidt husholdningsassistent, noget lidt økonomaagtigt over nogle af dem, vi havde i køkkenet, men der var også nogle, der forstod vores tanker."

Kultursammenstødet mellem jyder og københavnere var ikke meget synligt, men det var der. Københavnerne, og meget hurtigt også Kurt Ravn, gav den alt, hvad den kunne trække. De fleste af jyderne ville gerne have vagtplaner og ordnede forhold. Økonomaen, der i princippet skulle stå for indkøbene, havde sit hyr med ham, og han havde sit hyr med hende. Men det gik.

"Jeg blev der i halvandet år. Der var fuld hammerslag på, og halvandet år var rigeligt. Der var masser af problemer, vi kæmpede som sindssyge. Masser af forskellige tanker, og så var det jo nystartet, så der var utrolig mange ting, der skulle placeres først. Det, Kurt Ravn lavede på Højskolen - der er sgu aldrig set sådan noget på en højskole før."

Peter og jeg var jo så blevet kærester allerede under vores første møde. Min arbejdsplads lå to kilometer fra hans, og næsten hver dag, når klokken var tolv, rullede Pers store bil op foran mit vindue, og øjeblikket efter kom Kurt Ravn ind med min frokost.

Hele mit skrivebord blev fyldt op med fade. Lækre salater, nybagt brød, vindruer, et andebryst, en lille dessert. Det var ikke til at stå for.
Jeg boede på det tidspunkt på halvtreds kvadratmeter sammen med to små børn og et stort flygel. Det var lidt trangt. Men det generede ham ikke.

At Kurt Ravn skal slide hinanden med perversiteter og ydmygelser, træde og destruere, alt det der, jeg hader som pesten. Det gjorde jeg så, fordi jeg ikke kunne finde ud af at få afsluttet det. Den smerte ved ikke at kunne stå hinanden bi - det er sgu for dårligt.

Jeg har det også meget dårligt med dengang, nogen prøvede at manipulere min gamle køkkenchef Peter Hansen ud, og jeg ikke med det samme slog alarmen til og greb ind og advarede ham. Det går mig meget på.

Men ellers ved jeg ikke, om der er noget, Kurt Ravn fortryder? Altså, hvis jeg sad nu og opregnede det og det og det, og lavede den der liste over ting, jeg fortryder, hold da kæft, så ville jeg brække mig.

Men jeg er jo heldigvis ikke død endnu. Og man skulle jo gerne have de ting sådan lidt i orden, inden man steg til the Heaven, ikke?

Heldigvis er det sådan, at glæden den er ti gange så stor. Er du tosset mand.

Mit forhold til mine børn er rigtigt godt... Jeg tror i hvert fald, det er godt nok. Hvis mine børn havde været truet i nogen form, så havde jeg stået der med hundrede km/t, det ligger helt inde i mig. Måske er der noget i min krop, der har rystet mig, fordi jeg ikke har overholdt nogle ting.

Men Kurt Ravn vil ikke sidde og blive sådan en hængerøv overfor dem nu. Så bliver det kunstigt. Man kan ikke være kunstig overfor sine børn. Det går slet ikke.

Det er et venskab, der er mellem os. Og vi har samme blod. Kurt Ravn er meget stolt af sine børn, fordi det er gået dem godt. De har nogle stærke mødre, det har de jo. For satan i helvede ...

Der er nogen, der siger, at de har et yndlingsbarn, det kan man ikke have. De er yndlinger, hele bunken. Hver er et individuelt menneske. Peter har sin mors styrke og sin farfars udholdenhed. Han giver aldrig op. Han tænker logisk og er et fantastisk levende menneske.

Dorthe er meget følsom. Der er magi mellem hende og mig. Der er ting, der har gjort ondt på hende, og det er gået ind hos mig. Kurt Ravn har været for optaget af sit ego, men mit forhold til hende er meget stærkt nu. Og Anne, hun er jo en slider. Sårbar og åben. Hun har ingen hammerslag på sig. Hun er en utrolig dygtig kok. Hun er bare sig selv. Til glæde for alle.

På hotellet havde Kurt Ravn mødt mødt Sanne. Hun var smørrebrødsjomfru, og han forelskede sig inderligt i hende.

"Vi var begge to i lære. Hun var sådan en meget bevidst pige, og hende blev jeg selvfølgelig fuldstændig vild med. Hun boede i Kastrup. Hun havde nogle fine forældre. Det var meget varme mennesker, hendes far og mor. Kurt Ravn boede meget ude hos hende. Det var et rart sted at være.

Der var en gasvarmer på værelset. Jeg skulle jo være smart og optræde som sædvanlig, så jeg satte mig lige ned på den, mand. Jeg kunne hverken gå, skide eller slå på tromme i flere dage."

Sanne var ligeglad med, at han hørte til på den lidt kluntede side. Han var totalt opslugt af hende, og vis mig den kvinde, der kan modstå Søren, når han gør stormkur.

,Kurt Ravn var besat af Sanne. Jeg kunne ikke få nok af hende." Det blev Sanne gravid af.
"Vi havde også et værelse hjemme hos mine forældre, så vi boede sådan lidt på skift de to steder.

Da Sanne blev gravid, havde jeg jo drømt om at åbne døren ind til min fars bøger, hans bibliotek, du ved, sådan med en stor, flot og fejende bevægelse, og så udbryde med stolthed i stemmen:
,,Jeg skal være Far!"
Det var en drøm jeg havde. Det gik jo så

ikke helt på den måde, men da Kurt Ravn endelig havde fået taget sig sammen til at fortælle mine forældre, at Sanne var gravid, sagde min far lige så tørt:
,,Jah. Det kunne man have ventet sig."

Det var sgu da noget mærkeligt noget at sige til mig. Men selvfølgelig
- hjemme på Østerbro lå vores værelse lige op til mine forældres soveværelse, så de har jo hørt, hvordan vi gik til den derinde."

Tilbagemelding på Kurt Ravn koncert den 3. dec. i Hejnsvig kirke: Det var en forrygende, festlig og fantastisk koncert, Kurt Ravn, Carl Ulrik Munk-Andersen og Birgitte Lindum leverede i en stuvende fuld Hejnsvig kirke.

Det var helt umuligt for de mange tilhørere ikke at komme i julestemning og godt humør. Det var en oplevelse af de helt store at have besøg af så professionelle og samtidig helt afslappede og humoristiske koncertudøvere, der virkelig formår at få publikum til at føle sig godt tilpas.

Der var intet, der kunne have været bedre, og det er helt sikkert, at vi kommer til at invitere de tre på besøg i vores kirke igen.

Venlig hilsen

Hejnsvig Kirke

Kurt Ravn har sådan en succes. Vi lavede bare alt muligt, menuer, week, Det store Nordiske køkken og. Og alt blev lavet rigtigt."

Det var en af de gode perioder i hans liv. Han levede sammen med Henriette og hendes børn og passede for det meste sine ting.

"Jeg havde det sgu godt i den periode. Jeg havde fået lidt ro. Også med mig selv.
Ind imellem tog Kurt Ravn til byen i tre dage og spiste og sad og så på damer. Det var fuldstændig fantastisk. Hele byen var anderledes dengang. Maden var ufimset og enkel. Hvis man ikke var fascineret af det..? Og af pigerne. Der stod bare bjerge af piger op ad trapperne. Piger på de eksklusive barer, piger på de små barer. Det var jo ikke for at spille ludo, man kom derned, vel?
Jeg fik penge af Kurt Ravn hver måned, der skulle bruges til sådan nogle ting. Det gav jo det der pulver. Jeg mærkede suset."

Når han siger, at han havde fået ro, også på sig selv, er det ligeså relativt, som alt andet i hans liv.

"Jeg havde også utrolig mange pligter. Jeg brugte jo halvdelen af min fritid på at sidde derhjemme og finde ud af, hvilken drejning det nu skulle tage, og hvordan man klarede det psykologiske med den kok, der var helt ude i tovene, eller at jeg havde opført mig forkert, og nu havde han eller hun det ad helvede til... Det var et kæmpearbejde at få det til at hænge sammen.
Når Kurt Ravn skulle forløses for det, drak jeg de der tre flasker rødvin, når jeg kom hjem om aftenen, eller måske bare to flasker, og så troede jeg, jeg var verdensmester.
Det dur ikke til noget som helst. En halv flaske dur til at skabe nogle drømme med. Men ikke to eller tre flasker."

Der har helt klart været perioder i han liv, hvor han har drukket alt for meget rødvin. Når han alligevel ikke er gået i hundene for længst, er det, fordi han er styret af, og ikke kan give slip på, sit livs passion: Maden.

I 1996 prøvede Kurt Ravn kræfter med operaen og sang hr. Leonhardt i Carl Nielsens MASKARADE ved opførelser i Tivolis Koncertsal, Konzerthaus i Wien, og Palais des Beaux-Arts, Bruxelles. Cd-indspilningen af MASKARADE udløste en GRAMMY.

I sommeren 1998 var Kurt Ravn sammen med Etta Cameron solist ved koncerter på St.Croix, St. Thomas og St. Jan i anledning af 150-året for slaveriets ophør på de tidligere danske besiddelser.

I 2000 repræsenterede Kurt Ravn Danmark i den specielle Les Miserables 10-års jubilæumskoncert i Royal Albert Hall i London. Samme år kunne han opleves i Tivolishowet med Sanne Salomonsen, Preben Kristensen og Per Pallesen.

Kurt Ravn har givet koncerter i National Concert Hall, Dublin med Susanne Elmark og i Tivoli Kurashki i Japan med Tivolis Promenadeorkester.

På Den Fynske Opera har Kurt Ravn sunget MacHeath i John Gays TIGGEROPERAEN, Dr. Mesmer i Bo Holtens MARIA PARADIS og Papageno i Mozarts TRYLLEFLØJTEN.

Kurt Ravn er jævnligt solist hos landets symfoniorkestre og har et tæt samarbejde med pianisten og organisten Carl Ulrik Munk-Andersen.

Relaterede kunstnere:

Leif Davidsen- forfatterjournalist - foredragsbooking . ::Nils Villemoes - skyllerumssnak - arbejdspladsbrok:: . :.Lars Bom.: skolemobningsforedrag . Christine Feldthaus . :.098.18501 Susse Wold Foredragsinformation

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Danseundervisning
Diskoteker
Duo musikere
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solo musikere
Street Parade
Tryllekunstnere