>Ann-Mette Elten - en stemme der rører publikum<

           


Ann-Mette Elten - en stemme der rører publikumAnn-Mette Elten har et dybt forhold til de danske salmer, og hendes smukke fortolkninger har høstet stor anerkendelse i landets kirker. Ved hendes kirkekoncerter kan man opleve hende fortælle om sit personlige forhold til salmerne og høre hende synge dem på sin helt egen måde.

I mere end 30 år har Ann-Mette Elten turneret rundt i landet med På Slaget 12, og mange af bandets sange er blevet evergreens. Nu har Ann-Mette valgt at bringe nogle af disse sange og andre højdepunkter fra sin lange karriere med ind i kirkerne.

Men en kirkekoncert med Ann-Mette Elten rummer også en stor overraskelse – hendes fortolkninger af nogle af de største klassiske arier! Alle, der har haft fornøjelsen af at opleve Ann-Mette synge dette repertoire, er blevet overvældede. Ingen havde forventet, at en sangerinde med så meget popmusik i bagagen også ville mestre denne genre. Så læn dig tilbage og nyd Ann-Mettes følelsesfulde indlevelse, når hun synger store klassiske sange som "O mio babbino caro" og "Pie Jesu" – en oplevelse, der minder om de helt store internationale stjerner.

En kirkekoncert med Ann-Mette Elten er en uforglemmelig oplevelse. Koncerten byder på masser af hits og fællessang, men også på eksempler på Ann-Mettes store spændvidde som sangerinde, når hun kaster sig ud i nogle af operaverdenens største klassikere.

Ann-Mette Elten har en lang liste af succeser. "Hjem til Århus" sammen med På Slaget 12 blev for længst en evergreen, og der er kommet meget mere til siden da. I 1999 debuterede Ann-Mette som solist med albummet "Refrain", der indeholdt klassikere fra gamle dage som "Hele ugen alene" og "Tak for alle kyssene". Trods advarsler om, at det aldrig ville lykkes at genfortolke gamle Giro 413-klassikere, solgte albummet over 80.000 eksemplarer. Året efter fulgte albummet "Hot Hot" med kun Kai Normann Andersen evergreens.

I november 2012 tog Ann-Mette Elten et højst uventet skridt og udgav albummet "Adagio – 12 klassiske sange". Albummet indeholdt et udvalg af de store og populære sange fra det klassiske repertoire, såsom Puccinis "O mio babbino caro" og Schuberts "Ave Maria". Det blev indspillet i Prag med Prag-Philharmonikerne og opnåede en guldplade for over 13.000 solgte eksemplarer. Dette var en bemærkelsesværdig bedrift for et rent klassisk album i Danmark.

I alt har Ann-Mette udgivet 6 solo-album og kunne i 2016 fejre 30 års jubilæum med På Slaget 12. Som solist og med På Slaget 12 har hun solgt mere end 1 million album.

Ann-Mette Elten akkompagneres på guitar af Niels Kirkegaard. Med deres musikalske samspil skaber de en unik stemning, der berører hjerterne hos publikum.
Relaterede kunstnere:
Leif Maibom: Flittig komiker - skuespiller - tekstforfatter . - Mads Keiser: - Sjove anekdoter om forholdet mellem mænd og kvinder . - Michael Carøe: crooner - ørefryd - entertainer . ::Mick Øgendahl:: Kompromisløs komiker . - MONRAD & RISLUND 2009: Pladderballe . Omar Marzouk: Humoristiske skudsmål mod danskere og indvandrere