>Folk Friends - folkemusikveteraner med en irsk twist<

          
   

Folk Friends - folkemusikveteraner med en irsk twist

 Folk Friends - et navn, der bærer på årtiers musikalsk venskab og en lidenskab for folkemusik, som når nye højder. Med rødderne dybt forankret i den vestjyske jord har denne musiktrio, der har været en fast bestanddel af Danmarks musikscene i mere end en menneskealder, givet os musik og humør af højeste karat. Lad os dykke ned i historien om Folk Friends og deres enestående bidrag til dansk folkemusik.

Historien om Folk Friends

Historien om Folk Friends begynder med tre musikalske sjæle: Svend Erik Larsen, Lyder Horsted og Bent Skourup.

Svend Erik, kendt for sit sprudlende humør, sin guitar og en skattekiste af gode sange, står i forgrunden som hjertet af gruppen. Han har ikke kun fremført sange, men også komponeret og oversat utallige melodier, der nu er en integreret del af Folk Friends' repertoire. Kærligheden til irsk folkemusik skinner igennem, men som årene er gået, har de også inkluderet flere og flere danske sange i deres repertoire.

Lyder Horsted, en mester på elbassen, lægger en solid og uundværlig bund til orkestrets lyd. Sammen med Svend Erik Larsen har han besøgt næsten alle spillesteder i Danmark, hvilket har været en kilde til utallige musikalske eventyr og minder. Disse to er ikke blot kolleger på scenen, men også gamle venner, hvis samspil er uforligneligt.

Senere blev endnu en erfaren musiker inviteret ind i vennekredsen. Bent Skourup er en ægte legende på folkemusikscenen og har spillet med en imponerende række musikere, herunder La Porta Band, Bayous, Carsten Kjær og Thomas Kjellerup. I Folk Friends tilfører han en ny og opdateret dimension til deres lyd med sin guitar, violin og flerstemmige kor.

En Aften med Folk Friends

At tilbringe en aften med Folk Friends er en garanti for godt humør, hjertevarme historier og musik, der rammer både sjæl og hjerte. Deres evne til at skabe den perfekte stemning er uovertruffen, uanset begivenhedens karakter. De passer lige så godt til koncertscenen som til ældreunderholdning og firmaarrangementer.

Medlemmerne af Folk Friends

Lad os kort præsentere de tre hovedpersoner, der udgør kernen i Folk Friends:

Svend Erik Larsen: Med sin guitar, mundharpe og sjælfulde sang er Svend Erik hjertet og stemmen i Folk Friends. Hans musikalske evner og skarpe tekster har beriget dansk folkemusik i årtier.

Lyder Horsted: Som bassist og korvokalist skaber Lyder den fundamentale rytmiske struktur for bandets musik. Hans evne til at skabe en solid musikalsk base er afgørende for Folk Friends' unikke lyd.

Bent Skourup: Den alsidige musiker Bent bidrager med violin, guitar og en flerstemmig korstemme. Hans rige erfaring og alsidighed har tilført gruppen en frisk dimension.

I en tid, hvor traditionel musik møder fornyelse, er Folk Friends en sand perle inden for dansk folkemusik. Deres engagement for at dele glæde, historier og den gode gamle musiktradition gør dem til en værdifuld og elsket del af Danmarks musikalske landskab. Med deres rødder solidt plantet i vestjylland fortsætter de med at berige os med forrygende flot og venskabelig folkemusik til enhver lejlighed.

De 3 swingnisser





Relaterede kunstnere:

 Per Vers - 1 Funky konklusions-rap

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Musikere søges
Opera
Partybands
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Solomusikere
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music