>Tørfisk - sjove historier - underholdning - booking<


Tørfisk - sjove historier - underholdning - bookingI mere end fire årtier har TØRFISK rejst rundt i hele Danmark og underholdt publikum. Deres seneste udgivelse, CD'en "Tørfisk Fyrre", indeholder 11 spritnye sange. Mange af disse sange bliver opført på deres koncerter, og vi er taknemmelige for, at vores publikum har taget dem så godt imod. Heldigvis er de stadig glade for vores gamle klassikere. I anledning af deres 40-års jubilæum udgav bandet også bogen "En Stime af Sange".

Siden 1981 har TØRFISK været lydsporet til Vestjylland og er blevet anerkendt som et af de bedste bands i Danmark, der formår at kombinere irsk-inspireret folkemusik med deres egne kompositioner og personlige tekster. Deres koncerter er krydret med anekdoter og underholdning i topklasse. Altid spiller de med stor entusiasme, et glimt i øjet og den typiske vestjyske charme. De formår at træde ud over scenekanten og berøre hverdagslige emner, og der er aldrig nogen sikkerhed for publikum. Man kan måske ende med at være midt i skudlinjen, men kvartetten forstår at drille publikum på en god og anstændig måde.

TØRFISK's koncerter byder på en blanding af både det nye og det velkendte. Når man har en hel "Vesterhaw" af sange i deres bagkatalog, er det svært at sige farvel til de gode gamle sange. Der er også den simple grund, som de selv siger: "at de ikke spiller mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne", som netop de gamle numre er baseret på.

Med masser af erfaring fra den danske musikscene og med 20 CD'er, 2 DVD-udgivelser, en del kassettebånd og LP'er samt deres seneste sang- og historiebog "En Stime af Sange" i deres repertoire, udstråler TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et charmerende glimt i øjet.

Bandets besætning består af:

Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang
Anker Hviid (1961): guitar, sang
Tommy Thiel Rasmussen (1964): harmonika, fløjte, sang
Bent Kirk (1958): bas, sang

Fakta:
Tørfisk er usaltet fisk, der naturligt tørres af sol og vind på stativer eller sjældnere i specielle tørrerier. Verden over bruges primært torsk til tørfisk, men i Thyborøn bruger man ising, som er den mest almindelige type tørfisk på den jyske vestkyst. I daglig tale kaldes ising også for "dabs," som er det engelske ord for ising..
Relaterede kunstnere:
Leif Maibom: Flittig komiker - skuespiller - tekstforfatter . - Mads Keiser: - Sjove anekdoter om forholdet mellem mænd og kvinder . - Michael Carøe: crooner - ørefryd - entertainer . ::Mick Øgendahl:: Kompromisløs komiker . - MONRAD & RISLUND 2009: Pladderballe . Omar Marzouk: Humoristiske skudsmål mod danskere og indvandrere