Anne
Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på
alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger samt et hav af
kogebøger om blandt andet salater, grøn mad, grill, syltning,
kryddersnaps, tapas, mad mod kræft og så alle de velkendte små
retter fra hele verden. Igennem de sidste 10 år har Anne været vært
på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv
både fra sit eget køkken, samt fra Spanien og New York. Sammen med
sin rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, har hun også lavet et
væld af temalørdage fra det smukke danske sommerland, samt fra De
Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.
Udover kogebøger og tv laver Anne også fødevareudvikling og
arbejder som fødevarekonsulent. Anne Hjernøe er uddannet indenfor
pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik. Hun har sin egen
virksomhed AnneMad ApS. hvor hun udover arbejdet med tv-produktion,
kogebøger og fødevareudvikling, også laver gastronomiske rejser,
foredrag, workshops og undervisning.
Seneste bogudgivelse:
“Ligevægt – stærk, let, mæt” (2020).
Foredrag af Anne
Hjernøe:
Slank, sund &
stærk Vil du gerne have inspiration til en sundere og
stærkere hverdag? Vil du blive bedre til at få smagen ind i dit
måltid, så du bliver ordentlig mæt? Vil du have tips, tricks og idéer til at
komme af med de overskydende, flæskepuder? Begynder slidgigten at
gnave lidt i knæene?
I dette meget personlige og
underholdende foredrag fortæller Anne Hjernøe om, hvordan hun selv
slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle
travle år, i madens tjeneste. Her er ingen løftede pegefingre, men
plads til alle der drømmer om et sundere og lettere liv. Der vil
være fokus på:
– Smag/grundsmage & smagsoptimering af
måltidet – Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens
– Måltidssammensætninger – Brug af råvarer, sæsonens grønt, fisk
& kød – Motivationsfaktorer – Hvordan man får balance i sin
hverdag, uden at sige nej til alt det sjove – Tips & tricks –
Og plads til alle de spørgsmål du vil stille
Foredraget kan
kombineres med et par smagsprøver, hvis faciliteterne er til det.
Skru op for livskvaliteten med Anne Hjernøe
Trænger du til at få inspiration til en stærkere, lettere, sjovere
og mættere hverdag? Vil du gerne blive bedre til at bruge
grundsmagene i maden, så den smager af mere og du bliver ordentlig
mæt? Mangler du input til, hvordan du bruger råvarerne bedst og
laver dine rester om til nye lækre måltider?
I dette
personlige og underholdende foredrag får du alle Anne Hjernøes egne
tips & tricks til at træffe de gode valg, og fortællingen om
hvordan hun selv fik de gode vaner & systemer helt på plads. Hun
fortælle også om, hvordan sæsonens råvarer skaber variation i maden,
og hvordan man ved hjælp af den rigtige mad får energien til at
blomstre.
Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle
der gerne vil have begejstring og balance i livet, for i et godt liv
skal der også være plads til rødvin og chokolade.
Efter
foredraget er der plads til alle de spørgsmål du gerne vil stille.
Undgå at falde i slikskålen – Sådan bliver du bedre til
at træffe de sunde valg Står du også i køkkenet efter
middagssmaden, og leder efter noget sødt eller salt? Føler du, at du
trænger til noget udefinerbart, måske chokolade, kage eller chips?
Er du egentlig mæt, men alligevel mangler der noget? Det kan
afhjælpes med et par meget enkle greb. I dette foredrag får du gode
tricks, tips og idéer til, hvordan du undgår at falde i slikskålen
efter maden. Kombineret med en spændende og humoristisk indføring i
brugen af sæsonens råvarer og gode lokale produkter, bliver det hele
krydret med et lille drys økologi. Du vil også høre fortællinger fra
Annes arbejde med kogebøger og fødevareudvikling, samt om hvordan en
tv- produktion bliver til. Foredraget varer ca. 45-60 minutter,
hvorefter er der plads og tid til spørgsmål. Der kan særskilt
træffes aftale om smagsprøver under foredraget.
Bag
om en tv-produktion De fleste kender sikkert Anne
Hjernøe fra de mere end hundrede tv-programmer hun har medvirket i,
fra hele verden. Men hvordan laver man en tv produktion fra start
til slut? Hvem får alle de gode idéer, og hvordan fører man dem ud i
livet? Hvordan er det at arbejde og bo, så tæt på sit hold, på den
anden side af jorden. Anne fortæller råt for usødet om serier som
Frilandshaven, AnneMad og temalørdagene med Anders Agger. Du kommer
til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam
og Bosnien, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige
insekter, levende, flåede frøer og tilberedningen af tekstikler.
Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid
til spørgsmål.
|