>Anne Hjernøe - tv-produktion, kogebøger og fødevareudvikling - foredrag<

 

Anne Hjernøe - tv-produktion, kogebøger og fødevareudvikling - foredragAnne Hjernøe har igennem de sidste mange år arbejdet med mad på alle niveauer. Hun har udgivet et par børnebøger samt et hav af kogebøger om blandt andet salater, grøn mad, grill, syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft og så alle de velkendte små retter fra hele verden. Igennem de sidste 10 år har Anne været vært på over 100 tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv både fra sit eget køkken, samt fra Spanien og New York. Sammen med sin rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, har hun også lavet et væld af temalørdage fra det smukke danske sommerland, samt fra De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Udover kogebøger og tv laver Anne også fødevareudvikling og arbejder som fødevarekonsulent. Anne Hjernøe er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, kommunikation og retorik. Hun har sin egen virksomhed AnneMad ApS. hvor hun udover arbejdet med tv-produktion, kogebøger og fødevareudvikling, også laver gastronomiske rejser, foredrag, workshops og undervisning.

Seneste bogudgivelse: “Ligevægt – stærk, let, mæt” (2020).

Foredrag af Anne Hjernøe:


Slank, sund & stærk
Vil du gerne have inspiration til en sundere og stærkere hverdag?
Vil du blive bedre til at få smagen ind i dit måltid, så du bliver ordentlig mæt?
Vil du have tips, tricks og idéer til at komme af med de overskydende, flæskepuder?
Begynder slidgigten at gnave lidt i knæene?

I dette meget personlige og underholdende foredrag fortæller Anne Hjernøe om, hvordan hun selv slap af med de overflødige kilo, der havde sneget sig på efter nogle travle år, i madens tjeneste. Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der drømmer om et sundere og lettere liv. Der vil være fokus på:

– Smag/grundsmage & smagsoptimering af måltidet
– Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens
– Måltidssammensætninger
– Brug af råvarer, sæsonens grønt, fisk & kød
– Motivationsfaktorer
– Hvordan man får balance i sin hverdag, uden at sige nej til alt det sjove
– Tips & tricks
– Og plads til alle de spørgsmål du vil stille

Foredraget kan kombineres med et par smagsprøver, hvis faciliteterne er til det.

Skru op for livskvaliteten med Anne Hjernøe
Trænger du til at få inspiration til en stærkere, lettere, sjovere og mættere hverdag? Vil du gerne blive bedre til at bruge grundsmagene i maden, så den smager af mere og du bliver ordentlig mæt? Mangler du input til, hvordan du bruger råvarerne bedst og laver dine rester om til nye lækre måltider?

I dette personlige og underholdende foredrag får du alle Anne Hjernøes egne tips &amp; tricks til at træffe de gode valg, og fortællingen om hvordan hun selv fik de gode vaner &amp; systemer helt på plads. Hun fortælle også om, hvordan sæsonens råvarer skaber variation i maden, og hvordan man ved hjælp af den rigtige mad får energien til at blomstre.

Her er ingen løftede pegefingre, men plads til alle der gerne vil have begejstring og balance i livet, for i et godt liv skal der også være plads til rødvin og chokolade.

Efter foredraget er der plads til alle de spørgsmål du gerne vil stille.

Undgå at falde i slikskålen – Sådan bliver du bedre til at træffe de sunde valg
Står du også i køkkenet efter middagssmaden, og leder efter noget sødt eller salt? Føler du, at du trænger til noget udefinerbart, måske chokolade, kage eller chips? Er du egentlig mæt, men alligevel mangler der noget? Det kan afhjælpes med et par meget enkle greb. I dette foredrag får du gode tricks, tips og idéer til, hvordan du undgår at falde i slikskålen efter maden. Kombineret med en spændende og humoristisk indføring i brugen af sæsonens råvarer og gode lokale produkter, bliver det hele krydret med et lille drys økologi. Du vil også høre fortællinger fra Annes arbejde med kogebøger og fødevareudvikling, samt om hvordan en tv- produktion bliver til. Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål. Der kan særskilt træffes aftale om smagsprøver under foredraget.

Bag om en tv-produktion
De fleste kender sikkert Anne Hjernøe fra de mere end hundrede tv-programmer hun har medvirket i, fra hele verden. Men hvordan laver man en tv produktion fra start til slut? Hvem får alle de gode idéer, og hvordan fører man dem ud i livet? Hvordan er det at arbejde og bo, så tæt på sit hold, på den anden side af jorden. Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og temalørdagene med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam og Bosnien, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende, flåede frøer og tilberedningen af tekstikler.
Foredraget varer ca. 45-60 minutter, hvorefter er der plads og tid til spørgsmål.





Relaterede kunstnere:

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music