>Camilla Lund Jensen - foredrag om psykisk sygdom - booking<

 

Camilla Lund Jensen - foredrag om psykisk sygdomCamilla Lund Jensen er 22 år, hun er udannet social og sundhedsassistent.

Hun fortæller sin historie om sit liv med psykisk sygdom, for at skabe større forståelse for psykisk sygdom, og for at nedbryde tabuer om psykisk sygdom.

Camilla Lund Jensen fortæller om sit liv fra 17-20-årig med selvmordstanker, depressioner, ”lykkepiller, pres, og et svigt fra sin far, der har haft større betydning, end hvad hun egentlig vidste af.

Desuden fortæller hun om, hvad hun selv har gjort for at komme videre og hvad hun gør nu for at passe på sig selv.

Og så vil Camilla Lund Jensen gerne sætte fokus på, at man sagtens kan lære at leve med psykisk sygdom. Hun har lært, at det er meget nemmere at være åben omkring det, så er det også nemmere for dem omkring at hjælpe.

Camilla Lund Jensen håber, at I har lyst til at høre hendes historie.

Foredraget varer 30-45 minutter, og der kan tillægges mere tid til spørgsmål og diskussion.

“Er det okay at være psykisk syg?”

Det starter i maj måned 2015, hvor jeg bliver tiltagende trist, jeg har svært ved at koncentrere mig og har mindre og mindre energi. Efter et par måneder slæber min mor mig til lægen. Hun kan se, jeg ikke er mig selv mere.

Jeg prøver at opretholde en eller anden facade, men jeg magter det ikke længere. Jeg føler, det er svært at være den, der har brug for hjælp, og jeg har rigtig svært ved at tale om det.

Lægen henviser mig hurtigt til psykiatrien for depressive symptomer.

Så det som en skam at have en psykisk sygdom
Jeg er nærmest angst for at blive kritiseret eller opføre mig pinligt. Jeg oplever, at folk kigger mere efter mig på gaden og i skolen. For jeg er jo ikke som de andre mere.

September samme år får jeg diagnosen depression moderat grad. Her er jeg 17 år gammel. Jeg har selvmordstanker, og lysten til livet er forsvundet. Jeg oplever det som en kæmpe skam at have en psykisk sygdom, og derfor er det kun de nærmeste, der ved det. Jeg oplever også, at det at have fysisk kontakt i forhold til at få et knus af min mor eller søster bliver sværere og sværere, da jeg ikke længere kan håndtere at have andre tæt på mig – for tænk, hvis jeg så blev ked af det? Det ville være svagt.

Min psykoterapeut holder mig fast i, at jeg faktisk kan mere, end jeg tror, ridser op for mig, at jeg også har fået ros og gode karakterer, trods det at jeg har en depression. Og jeg skal nu øve mig i at kigge på de ting, der er lykkedes for mig fremfor bekymringer om, hvad der ikke lykkes. I december 2016 starter jeg op på antidepressiv medicin. Dette gør mig ked af det. Skal jeg virkelig til at tage piller for at være glad?

Jeg bebrejdede konstant mig selv
Jeg har mange negative tanker, en skyldfølelse, hvor jeg ofte bebrejder mig selv. Jeg er meget mere nærtagende end vanligt og bebrejder igen mig selv, når jeg bliver ked af det, og jeg synes, at jeg skal tage mig sammen.

Jeg bliver øget i medicin til højere dosis end før. Dette gør mig meget ked af det, for tanken om at jeg skal leve mit liv med “lykkepiller” gør noget ved mig. Jeg vil helst gerne kunne klare alt selv. Dog gennemfører jeg Social- og sundhedshjælperuddannelse i oktober 2017, og dette er virkelig en sejr for mig.

Men alligevel hæfter jeg mig ved de fejl, jeg har lavet, og husker dem i mange dage. Hen over efteråret 2018 går det bedre. Det hjælper med øgning af medicin og samtaler ved lokalpsykiatrien.

I januar 2019 startede jeg på et Psykoedukation-hold, som er et undervisningshold med andre, der har det ligesom mig, hvor jeg får værktøjer til at mestre depressionen og hverdagen. Jeg har det godt. Jeg tager stadig medicin og er mere og mere afklaret med, at det nok bliver en del af mit liv.

Den største hjælp var åbenhed
Jeg fortæller det her for at skabe større forståelse for psykisk sygdom og for at nedbryde tabuer om psykisk sygdom, for det er ikke et tabu, og det skal det ikke være. Det gør det værre, når man er psykisk syg, at blive set med fordomme, da man har rigeligt med negative tanker om sig selv i forvejen.

Det, der har hjulpet mig allermest, er, at jeg gik fra fornægtelse af sygdommen til åbenhed om sygdommen. Det er meget nemmere at være åben omkring det. Så er det også nemmere for dem omkring at hjælpe.

Jeg er blevet inspireret af en mand, der fortalte sin personlige historie om psykisk sygdom. Og derfor tager jeg nu ud og holder foredrag på uddannelsessteder rundt om i landet for at bryde tavsheden om psykisk sygdom og give håb for andre, der har det svært.





Relaterede kunstnere: /p>

Per Vers - 1 Funky "konklusions-rap"

Artister
Børneaktiviteter
Børneunderholdning
Country
Danseorkestre
Diskoteker
Folkemusik og viser
Foredrag
Gospel
Jazz
Klassisk musik
Komikere
Konferencier
Kopibands
Opera
Partybands

Pensionistunderholding - kreativ ældreunderholdning
Receptionsmusik
Rock og Blues
Seniorunderholdning
Serveringsteater
Solister
Street Parade
Tryllekunstnere
Nils Villemoes - forandringsforedrag - humor - ledelse

Kim Sjøgren - Professor of violin and chamber music